17 січня – День дітей-винахідників

За статистикою щороку понад 500 тисяч дітей та підлітків у світі пишуть комп'ютерні програми, програмують роботів та створюють ігри.

17 січня в усьому світі традиційно відзначається День дітей-винахідників. Цей день присвячений усім юним науковцям, без яких ми сьогодні не знали б, наприклад, що таке водні лижі, хутряні навушники, плавальні ласти і багато інших речей, які стали вже звичними для нас.

Креативність, винахідництво та дослідницька діяльність – це риси допитливих вихованців Чернігівської МАН учнівської молоді.

У цей день у гуртках закладу було організовано та проведено: вікторини: «Що досліджує вчений?», «Так це ж винахід!»; круглі столи: «Фабрика ідей», «Технології завтрашнього дня ґрунтуються на наукових досягненнях дня сьогоднішнього»; диспут «Інновація, як різновид творчості»; тематичні квести: «Ми дослідники. Ми винахідники», «Створюй, втілюй, здобувай!». Вихованці гуртків з української та англійської мов писали диктанти та есе, створювали презентації про винахідників й винаходи, дізнавалися нове про професію інженера.

Вихованці гуртка «Інформаційно-телекомунікаційні системи та технології», заняття якого проходять на базі Національного університету «Чернігівська політехніка», під керівництвом Анатолія Ревка із задоволенням втілюють свої мрії в реальність. Так, Микола Акулов, розробив програму для інтерактивного дистанційного навчання, яка дозволяє в інтерактивній формі вивчати шкільні предмети, ставити лабораторні експерименти та навіть опановувати програмування без знань коду. Він залишив свій винахід у вільному доступі, тож системою можуть користуватись усі охочі. За свою розробку хлопець виборов перше місце й отримав спеціальну нагороду на Міжнародному інноваційному шоу INOVA-2021. Сьогодні юнак досліджує підсилювачі звукової частоти та радіопередавачі/приймачі FM діапазону. Ілля Ліповий займається удосконаленням машинки з дистанційним радіокеруванням, Кирило Задорожній досліджує плату керування принтером, а Юрій Савчук – блок кадрової розгортки від телевізора, Нікіта Корж збирає звукову сирену. Винахідники Олександр Пахомов і Єгор Склярець створили власну програму, в якій досліджують можливості сучасної клавіатури та графічного планшету, а Христина Микитюк займається розробкою бездротового термометра для виміру температури тіла людини для автоматичних пунктів пропуску до підприємств та організацій.

Наснаги вам, юні генії науки, і найсприятливіших умов для вдалих  експериментів!

Фотогалерея

foto
У РАЗІ НАДЗВИЧАЙНОЇ СИТУАЦІЇ АБО ВІЙНИ
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН