Чорнобиль – наша біль

prev next

З нагоди 32-х роковин Чорнобильської катастрофи та з метою вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС у гуртках ОКПНЗ «Чернігівська МАН учнівської молоді» було організовано й проведено ряд заходів.

Наслідки аварії на Чорнобильській АЕС та проблеми з радіоекології та ядерної безпеки обговорили під час науково-практичній конференції «Чорний біль» вихованці гуртка «Олімп» на базі Семенівської гімназії № 2.

Разом з керівником гуртка Мозговою К.В. гуртківці здійснили екскурсію до Чорнобильського культурно-інформаційного центру Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва, під час якої зустрілися з учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Зустріч вихованців з учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС відбулася також під час проведення заходів у гуртку «Олімп», який працює на базі Чорнотицької  ЗОШ I-III ст., керівник гуртка Чепіга О.М. та гуртку «Історія України», який працює на базі Сновської ЗОШ I-III ст. № 1, керівник гуртка Єрмоленко А.О.

Найбільш змістовним заходом за участю вихованців гуртка «Зарубіжна література», який працює на базі Гончарівської гімназії, був весняний десант, під час якого були посаджені фруктові дерева в пам'ять про трагедію на Чорнобильській АЕС.

Під час освітнього процесу на заняттях гуртків вихованці залучилися до проведення годин пам’яті: «Чорнобильській набат», «Чорнобильська трагедія: територія скорботи», «Чорнобиль. Загублене місто», «Роковини Чорнобиля».

У гуртках закладу були проведені години спілкування: «Чорнобиль немає минулого часу», «Пропустити Чорнобиль крізь серце», «Чорнобиль болить і досі», «Над Чорнобилем журавлі летіли», «Уроки 1986».

Вихованці гуртків також взяли активну участь у проведенні загальношкільних заходів таких як: «Щемить Чорнобиль в скорботності німій», «Чорне крило Чорнобиля», «Чорнобиль немає минулого часу», «Біль Чорнобиля».

Виставка малюнків «Вогняні історії Чорнобиля» за участю вихованців гуртка «Українське літературознавство», керівник  гуртка Гирич М.М., вібдулася у Сосницькому Будинку дитячої та юнацької творчості.

До річниці Чорнобильської трагедії вихованці гуртка «Сіверська Юнь», керівник гуртка Мазурик О.В., взяли участь в проведенні патріотичного флеш-мобу.

Жахлива подія 26 квітня 1986 року назавжди залишиться незагоєною раною на серці країни. Сьогодні ми маємо винести урок з тих подій і зробити все, аби ця трагедія ніколи не повторилася.

Фотогалерея

foto
У РАЗІ НАДЗВИЧАЙНОЇ СИТУАЦІЇ АБО ВІЙНИ
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН