День винахідника

prev next

Щороку 17 січня у всьому світі відзначають День дітей-винахідників.Про це повідомив президент України Петро Порошенко на своїй сторінці у twitter.

Гуртківці ОКПНЗ «Чернігівська МАН учнівської молоді» зустріли свято презентацією своїх найкращих винаходів, які  розробили на заняттях гуртків експериментально-дослідницького напряму відділення технічних наук, що працюють як базі Чернігівського національного технологічного університету, так і на базі закладів загальної середньої освіти області, з якими укладено угоди про співпрацю.

Завдяки юнацькій допитливості, геніальності і таланту, притаманним вихованцям  гуртка «Юні дослідники», що працює на базі Горбівської ЗОШ І-ІІІ ст., Пастернаку Богдану і Ревку Антону, створено прилад для моніторингу екологічного стану лісів і полів та  бюджетний варіант БПЛА з антирадарною системою й реактивним прискорювачем.

Неординарні ідеї створення електромагнітного патрону для знищення дронів та виготовлення пристрою контролю концентрації аргону в склопакетах запропонували Демченко Марина і Дейкало Артем, які займаються у гуртку «Юні дослідники» на базі Чернігівського національного технологічного університету.

Практичністю і простотою у використанні вразила система дистанційного керування гучномовця від смартфону, яку продемонстрував вихованець гуртка «Електроніка та приладобудування», що працює на базі Чернігівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 19, Польських Артур. Не менш цікаву ідею удосконалення світильників систем загального освітлення запропонував вихованець того ж гуртка  Іценко Вадим, а  Савельєв Дмитро на заняттях гуртка «Інформаційно-телекомунікаційні системи і технології», що працює на базі Чернігівського національного технологічного університету, виготовив квазірезонансний перетворювач напруги з високим коефіцієнтом корисної дії.

Ми пишаємося юними талантами та бажаємо їм успіхів у неспинному пошуку нових ідей і невичерпної енергії у розробці нових винаходів.

Фотогалерея

foto
У РАЗІ НАДЗВИЧАЙНОЇ СИТУАЦІЇ АБО ВІЙНИ
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН