Фінальні змагання юних манівців 2019

prev next

Фінальні змагання юних манівців 2019

З 2 до 7 травня у місті Києві проходив фінальний етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України.

Цього року у конкурсі-захисті взяли участь понад 1200 здобувачів освіти з усієї України, які презентували свої дослідження у 64 секціях 12 наукових відділень.

Урочисте відкриття конкурсу відбулося у Центрі культури і мистецтв НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського». Із словами щирої вдячності до талановитої та креативної молоді звернувся президент Малої академії наук України, академік НАНУ Станіслав Довгий.Він також передав привітання юним дослідникам від генерального директора ЮНЕСКО Одрі Азуле, Нобелівських лауреатів та інших міжнародних партнерів і друзів академії.

Теплі слова привітання та мотиваційні поради учасники конкурсу-захисту отримали від провідних науковців країни, урядовців і депутатів. Серед них – заступник міністра освіти і науки України Вадим Карандій, народний депутат України Олег Ляшко, президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремінь, ректор НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського» Михайло Згуровський, проректор ІМВ КНУ імені Тараса Шевченка Олександр Рожко, головний консультант секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Євген Красняков та інші почесні гості. Директор НЦ «МАНУ» Оксен Лісовий побажав учасникам заходу отримати головний приз –досвід і друзів.

У напруженій боротьбі та шалених емоціях манівці з усіх областей країни змагалися за звання найкращих. Команду Чернігівського територіального відділення МАН України на конкурсі-захисті представили 44 конкурсанти, які здобули перемоги в 21 науковій секції, отримавши 2 дипломи першого ступеня, 6 – другого ступеня і 13 дипломів третього ступеня.

За наполегливу працю та послідовність у наукових дослідженнях подарунок та грошову премію, як найкращий юний науковець 2018 року, отримала учениця Чернігівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6 Чернігівської міської ради Магеррамзаде Назанін Ільяс кизи.

Учасники заходу отримали неймовірні враження під час офіційного закриття і нагородження переможців конкурсу-захисту, яке відбулося у Центрі культури і мистецтв НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського».

Переможців та учасників конкурсу-захисту привітала міністр освіти і науки України Лілія Гриневич. Вона порадила молоді перш за все цінувати людей, спільна робота й підтримка яких привели до успіху, а також шанувати свій час, який неможливо повернути, та мати міцну систему цінностей, щоб поставити собі велику мету на благо людства.

Вітаючи молодь із досягненнями президент Малої академії наук України Станіслав Довгий зазначив, що отримавши офіційний статус Центру ЮНЕСКО та Академії Copernicus, перед Малою академією наук відкрилися нові можливості та ширші горизонти, які виведуть позашкільну освіту на якісно новий рівень. Він також оголосив про відкриття нових секцій із дослідження земної поверхні за допомогою сучасних супутників дистанційного зондування Землі та з дослідження океанів.

Усі переможці фінального етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України  були нагороджені медалями та дипломами.

Команду фіналістів Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України від Чернігівського територіального відділення МАН України  сердечно привітав та висловив теплі слова підтримки президент Міжнародного виставкового центру, голова піклувальної ради ОКПНЗ «Чернігівська МАН учнівської молоді» Віктор Ткаченко. Він  вручив фіналістам,  які вибороли перші дипломи в секції «Англійська мова» – Кузіній Єлизаветі, учениці спеціалізованої загальноосвітньої середньої школи № 1 з поглибленим вивченням іноземних мов м. Чернігова і в секції «Літературна творчість» –  Ричок Анні, учениці Козелецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3 Козелецької селищної ради Козелецького району, цінні подарунки – планшети.

Після церемонії нагородження фіналістів конкурсу-захисту приємно вразив мистецький сюрприз – виступ гурту «СКАЙ», під час виступу якого усі присутні отримали емоційну розрядку та задоволення.

Учасники фінального-етапу конкурсу-захисту були вдячні організатору й координатору заходу Національному центру «Мала академія наук України».

 

 

Вітаємо переможців!

Фотогалерея

foto
У РАЗІ НАДЗВИЧАЙНОЇ СИТУАЦІЇ АБО ВІЙНИ
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН