Голодомор – біль і жах нашого народу

prev next

Четверта субота листопада об’єднує українців через спільне минуле.

Цьогоріч 27 листопада Україна вшановує невинних жертв голодоморів  та відзначає 100-ті роковини від початку масового штучного голоду 1921-1923 років в Україні та 75-ті роковини від початку масового штучного голоду 1946-1947 років в Україні.

З метою поглиблення знань у молодого покоління про Голодомор як геноциду Українського народу, його причини перебіг і наслідки та вшанування пам’яті жертв голодоморів, протягом 22-27 листопада 2021 року в гуртках Чернігівської МАН учнівської молоді було проведено такі тематичні заходи: круглі столи «До поки пам'ять в серці не згасає», «Голодомори 1921-1923, 1932-1933 та 1946-1947 років – наша печаль і скорбота», «Україна 1932-1933. Геноцид голодом», семінар «Голодомор 1932-1933 років на Менщині: регіональні особливості та наслідки», уроки-реквієми «Ми пам’ятаємо!», «Минуле стукає в наші серця», виховні години «Ціна хліба-життя», «Не маємо права забути», перегляд та обговорення кінофільму «Поводир» та короткометражного анімаційного фільму «Голодний дух». Також вихованці гуртка «Історія України», який функціонує на базі Прилуцького ліцею №7 Прилуцької міської ради (керівник гуртка-Олена Мандзюк) відвідали експозицію «Голодомор нищення ідентичності» у Прилуцькому краєзнавчому музеї імені В.І. Маслова. Вихованці гуртка «Історія України», який діє на базі Любецького ЗЗСО І-ІІІ ступенів ім. 12-ї гвардійської стрілецької Пінської Червонопрапорної ордена Суворова дивізії Любецької селищної ради Ріпкинського району (керівник Наталія Мещенинець) взяли участь у відеоекскурсії Національним музеєм Голодомору-геноциду та поспілкувалися у форматі відеоконференції через платформу Zoomз екскурсоводом.

Під час проведення заходів учнівська молодь дізналась причини і механізми Голодомору, зрозуміла, чому Голодомор є геноцидом українців, довідалась більше про вшанування вбитих голодом в 1932-1933 роках та усвідомила, чому важливо зберігати родинну й національну пам’ять про Голодомор.

27 листопада педагогічний колектив Чернігівської МАН учнівської молоді разом із гуртківцями закладу приєдналися до всеукраїнської акції «Запали свічку» і загальнонаціональної хвилини мовчання, усвідомивши, наскільки дорогим даром є життя і як треба цінувати кожну хвилину, яку воно дарує.

Наталія Кропта – завідувач організаційно-масового відділу

Фотогалерея

foto
У РАЗІ НАДЗВИЧАЙНОЇ СИТУАЦІЇ АБО ВІЙНИ
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН