ІІ (обласний) етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України завершив свою роботу

prev next

23-24 лютого 2019 року відбувся захист науково-дослідницьких робіт ІІ (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України.

До участі в ІІ етапі конкурсу-захисту було направлено 280 робіт переможців І етапу конкурсу-захисту.  

З 273 учасників конкурсу-захисту 7 конкурсантів – Даниленко Назар, Домме Ангеліна, Магеррамзаде Назанін Ільяс кизи, Нагорна Марія, Похиленко Анастасія, Тарабукіна Дар’я, Черняк Єлизавета, презентували свої роботи у двох секціях.

З поданої на конкурс-захист кількості робіт 120 було представлено учнями 11 класу, 75 – 10 класу, 67 – 9 класу. Як виняток, у конкурсі-захисті в цьому році взяли участь 9 учнів 8 класу, 1 – 7 класу й 1 учень 6 класу, які виконували контрольну роботу з базової дисципліни за курс 9 класу.

У ході конкурсу-захисту учасники презентували свої роботи у 56 наукових секціях.

За тематикою роботи учасників ІІ етапу конкурсу-захисту розподілилися по відділенням: літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства – 42, мовознавства – 29, філософії та суспільствознавства – 20, історії – 45, наук про Землю – 17, технічних наук – 10, комп’ютерних наук – 9, математики – 15, фізики і астрономії – 2, економіки – 8, хімії та біології – 45, екології та аграрних наук – 38.

У порівнянні з минулим роком значно зросла кількість робіт, поданих конкурсантами у відділеннях літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства, мовознавства, наук про Землю.

З метою забезпечення об’єктивності оцінювання науково-дослідницьких робіт, їх захисту конкурсантами та визначення переможців обласного етапу конкурсу-захисту до складу журі було залучено провідних фахівців відповідних наукових напрямів, які об’єктивно оцінили участь в конкурсі-захисті та надали аргументовані роз’яснення й рекомендації конкурсантам.

Серед найбільш цікавих робіт члени журі відзначили роботи в секціях: «Екологічно безпечні технології та ресурсозбереження», «Науково-технічна творчість та винахідництво», «Селекція та генетика», «Агрономія», «Біологія людини»,«Українська мова»,«Мистецтвознавство», «Літературна творчість», «Історія України», «Історичне краєзнавство», «Психологія»,«Географія та ландшафтознавство».

Оргкомітет ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України дякує всім учасникам конкурсу-захисту за участь та бажає подальших успіхів!

Фотогалерея

foto
У РАЗІ НАДЗВИЧАЙНОЇ СИТУАЦІЇ АБО ВІЙНИ
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН