Інформація про результати проведення І етапу Всеукраїнського літературного конкурсу «Розкрилля душі»

На виконання листа Міністерства освіти і науки України від 28.03.2013 № 3.3/9-510 «Про проведення Всеукраїнського літературного конкурсу «Розкрилля душі» управлінням освіти і науки облдержадміністрації видано наказ від 14.05.2013 № 196 «Про проведення І етапу Всеукраїнського літературного конкурсу «Розкрилля душі», відповідно до якого  в навчальних закладах області проведено значну організаційну роботу по залученню учнівської молоді до участі в конкурсі. Як результат, в конкурсі взяли участь школярі з усіх районів і міст області, майже половина з них – це учні загальноосвітніх навчальних закладів, які знаходяться у сільській місцевості.

Активно долучились до участі в конкурсі учні шкіл Новгород-Сіверського району. Найкращі їх роботи вже сьогодні опубліковані в збірці «Сіверянські переспіви», яку видано  районним методичним кабінетом.

У навчальних закладах районів і міст області протягом листопада цього року проведено літературні читання, свята поезії та інші заходи, в ході яких учасники конкурсу мали можливість представити свої твори ровесникам, батьківській громадськості.

Авторами значної частини робіт стали студенти вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації й учні професійно-технічних навчальних закладів області.

Відповідно до наказу управління освіти і науки облдержадміністрації від 14.05.2013 № 196 «Про проведення І етапу Всеукраїнського літературного конкурсу «Розкрилля душі» обласним комунальним позашкільним навчальним закладом «Чернігівська Мала академія наук  учнівської молоді» проведено І етап конкурсу.

На конкурс було подано 115 робіт, з них: 88 – в номінації «літературна творчість» і 27 – в номінації «дослідницька робота».

Рішенням журі конкурсу переможцями і призерами стали 58 учасників, з них: 14 – у номінації «дослідницька робота» і 44 – у номінації «літературна творчість».

Журі конкурсу відмітило, що даний конкурс виявив широке зацікавлення учнівської молоді творчістю Тараса Шевченка, фактами біографії поета. Учнівська молодь засвідчила неабияку активність, продемонструвала своє розуміння ідей, закладених у творах Великого Кобзаря.

На думку журі особливої уваги заслуговують роботи, які висвітлюють зв’язки Тараса Шевченка з Чернігівщиною. Ці розвідки мають новаторський характер, свідчать про ретельно й сумлінно виконану роботу, знайомлять читачів з маловідомими фактами біографії митця. Деякі з цих творів написані в художньому стилі, що сприяє зацікавленню читача, виявляє літературний талант автора оповідання чи новели. Саме тому прийнято рішення про друк робіт переможців І етапу конкурсу в окремій збірці «Іду шляхами я Тараса», яку планує видати ОКПНЗ «Чернігівська МАН учнівської молоді». Кращі роботи переможців І етапу конкурсу будуть опубліковані в щоквартальному мистецькому журналі «Літературний Чернігів» літературної спілки «Чернігів».

Підсумки проведення І етапу Всеукраїнського літературного конкурсу «Розкрилля душі» узагальнено наказом управління освіти і науки облдержадміністрації, в якому затверджено рішення журі щодо переможців І етапу конкурсу, визначено роботи, які будуть направлені на ІІ етап конкурсу.

В наказі відзначено органи управління освітою, керівників навчальних закладів, які на високому рівні забезпечили організацію і проведення конкурсу. Також відмічено невикористані резерви по залученню учнівської молоді до творчої і науково-дослідницької діяльності.

Фотогалерея

foto
У РАЗІ НАДЗВИЧАЙНОЇ СИТУАЦІЇ АБО ВІЙНИ
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН