«Я маю право!»

prev next

Упродовж I півріччя 2018-2019 навчального року вихованці закладу брали участь у заходах інформаційного та правопросвітницького характеру «Я маю право!».

Так, з метою залучення вихованців до участі у проведенні інформаційної кампанії щодо протидії торгівлі людьми, були проведені години спілкування «Торгівля людьми – грубе порушення прав громадянина», «Міжнародний день захисту прав людини», під час якої вихованці гуртка зустрілися з провідним спеціалістом юридичного відділу Корюківської міської ради Ващенком І.О., бесіди «Скажи насильству – НІ !», «Що таке толерантність ?» та «Як не стати жертвою торгівлі людьми». В ході проведення заходів гуртківці переглянули відеоролики «Правда про торгівлю людьми», «Життя на продаж» та ще раз зосередили увагу на найвищий цінності в Україні – людині, її житті і здоров’ї, честі і гідності, недоторканості та безпеці.

Інформаційно-просвітницький захід спрямований на запобігання основних проблем та помилок, що можуть виникнути у громадян України, які виїжджають за кордон, провела Коливан А.І. керівник гуртка «Історія України», який працює на базі КЗ «Городнянський ліцей». По завершенню заходу гуртківці переглянули та обговорили відеоролики «Торгівля людьми в Україні» та «Сексуальне насилля».   

З метою підвищення рівня інформаційної обізнаності вихованців закладу про основні положення Конвенції ООН про права дитини, зосередження уваги батьків та дітей на проблемі захисту прав і інтересів підростаючого покоління до Дня спільних дій в інтересах дітей у гуртках закладу історичного напряму, що працюють на базі ОКПНЗ «Чернігівська МАН учнівської молоді», був проведений інформаційний диспут «Конвенція ООН про права дитини – Конституція для всіх дітей світу», година спілкування «Права і свободи дитини», а також анкетування «Чи знаєш ти свої права?».

Вихованці гуртка «Інсайт», який працює на базі Безуглівського НВК «ЗНЗ-ДНЗ» І-ІІІ ст. Ніжинської районної ради, стали учасниками виїзного засідання районної Ради старшокласників, яке відбулося у Чернігівському обласному молодіжному центрі. Лідери учнівського самоврядування взяли участь у бесіді «Лайфаки у профорієнтації» та у грі «Світ громади».

За участю вихованців гуртків «Правознавство» та «Журналістика» були проведені тематичні дебати «Чи доцільно використовувати ЗНО як обов'язковий інструмент для вступу до закладів вищої освіти ?», «Чи доцільно впроваджувати нові реформи в систему освіти без належного фінансування ?», круглий стіл «Право України та Німеччини». Вихованці гуртків взяли участь у ІІ Всеукраїнській науково-практичній конференції «Актуальні проблеми розвитку держави і права: історико-правовий дискурс» та в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу творчих робіт «Портрет виконавця очима сучасної молоді» серед учнів загальноосвітніх шкіл та студентів закладів вищої освіти,Міжрегіональному турнірі німецько-українського проекту «Молодь дебатує».Гуртківець Ярослав Давиденко взяв участь у Всеукраїнському конкурсі учнівських есе «Права людини крізь призму сучасності».

З метою підвищення рівня правової культури учнівської молоді, а також поінформованості щодо їхніх конституційних прав та обов’язків, можливостей їх реалізації та захисту, в гуртках закладу до Всеукраїнського тижня права було організовано й проведено години спілкування «Я і мої права», «Ти людина – значить маєш права», «Права людини», бесіди-диспути «Мої права, а де починаються обов’язки ?», «Чи є у мене обов’язки перед собою та суспільством ?», «Захист прав людини».

Також керівники гуртків закладу постійно нагадують вихованцям про існуючу Національну дитячу «гарячу лінію» – 116-111, яка є безкоштовною, анонімною та конфіденційною, на яку вони можуть звертатися з метою негайного повідомлення про факти, які можуть становити загрозу їх життю, гідності та свободі. 

Фотогалерея

foto
У РАЗІ НАДЗВИЧАЙНОЇ СИТУАЦІЇ АБО ВІЙНИ
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН