Юні МАНівці Чернігівщини продовжують навчатися дистанційно

 

Не зважаючи на продовження карантину по всій території України юні МАНівці Чернігівщини продовжують навчатися дистанційно та беруть активну участь у міжнародних конкурсах, які поводяться за дистанційною формою.

Так, 26–28 березня 2020 рокувідбувся II  етап ХІІІ Міжнародного конкурсу з українознавства для учнів 8–11 класів загальноосвітніх навчальних закладів, в якому взяла участь не тільки учнівська молодь з України, а й учні закордонних українських освітніх закладів.

Переможцями конкурсу від Чернігівського територіального відділення МАН України, які займаються науково-дослідницькою діяльністю у наукових відділеннях літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства, мовознавства та історії серед учнів 9 класів стали: Савчук Олена, учениця Сосницької гімназія ім. О.П. Довженка Сосницької селищної ради, яка представила науково-дослідницьку роботу «Розвиток бджільництва на Чернігівщині: ретроспектива і сучасність» – II місце, Воробей Анна, учениця Дігтярівського  навчально-виховного комплексу Новгород-Сіверської районної ради, з роботою «Чернігівська Метафора як засіб вираження індивідуально-творчого стилю поетів постмодерністів» і Гамалій Карина, учениця Сосницької гімназія ім. О.П.Довженка Сосницької селищної ради,з роботою «Постать відьми в народній міфотворчості», які посіли III місце.

Серед учнів 10 класу призові місця вибороли: Ігнатцов Максим, учень Корюківської загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів № 4 Корюківської міської ради, з роботою «Життя та творчість Олександра Самійловича Корнієвського - самодіяльного майстра музичних інструментів з Чернігівщини» – II місце, Леус Марія ,учениця Мринської загальноосвітньої школа І–ІІІ ступенів Мринської сільської ради Носівського району, з роботою «Чернігівська Історія села Мрин у топонімах» і Соболєва Лілія, учениця Бахмацької загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів № 1 Бахмацької районної ради, яка представила роботу «Чернігівська Класифікація виробів народного майстра соломоплетіння Чернігівщини Перепаді Василя Григоровича» – III місце.

I місце серед учнів 11 класу посіла Пінченко Юлія, учениця Чорнотицької загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів Сосницької селищної ради, з роботою «Вогонь і вода в обрядах, звичаях і традиціях Сосниччини».

27 березня Штопко Михайло, вихованець Чернігівської МАН учнівської молоді, цьогорічний переможець II етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, який здобув I місце в секції загальна біологія, взяв участь у міжнародному конкурсі шкільних проектів з  проблем навколишнього середовища GENIUS Olympiad.Михайло представив свою роботу «Розробка методів використання біосинтетичних наноматеріалів» у проєкті GENIUSSCIENSE, який забезпечує розуміння та вирішення екологічних питань з використанням наукових знань.

За результатами національного відбору, який проводив НЦ «МАНУ», та міжнародного журі, Штопка Михайла як фіналіста проекту було обрано до учсті у міжнародній олімпіаді GENIUS, яка відбудитьсяу червні цього року у місті Нью Йорк.

Вітаємо переможців ! Бажаємо всім юним МАНівцям успіхів у навчанні, нових перемог та міцного здоров’я.

 

 

 

Козлова І.В. – завідувач організаційно-масовим відділом 

Фотогалерея

foto
У РАЗІ НАДЗВИЧАЙНОЇ СИТУАЦІЇ АБО ВІЙНИ
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН