Мова – духовний скарб народу

prev next

21 лютого відзначається Міжнародний день рідної мови. Саме в цей день дружина Президента України Марина Порошенко здійснила робочий візит до міста Чернігова та відвідала захід, який відбувся з нагоди свята в Чернігівському обласному педагогічному ліцеї для обдарованої сільської молоді Чернігівської обласної ради. Марина Порошенко зустрілася з учнями-переможцями всеукраїнських та міжнародних інтелектуальних змагань з української мови та літератури. Серед когорти дітей, які були запрошені на захід, були і юні манівці – переможці Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України: Бодаговська Олександра, Домме Ангеліна, Дорошенко Анастасія, Містюк Марія, Ричок Анна. За високі досягнення в науково-дослідницькій діяльності та вивченні Української мови юні обдарування отримали від Марини Порошенко «Кобзар».

Олександр Мисник, голова Чернігівської обласної державної адміністрації, подякував педагогічним та науково-педагогічних працівникам за підготовку талановитої молоді до участі у всеукраїнських та міжнародних інтелектуальних змаганнях і конкурсах та вручив відзнаки ОДА за особистий внесок у зміцнення державотворчої функції української мови.

За сумлінну працю, особистий внесок у розвиток роботи з обдарованою учнівською молоддю та за підготовку переможців Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України у відділенні мовознавства Бойко Надію Іванівну, завідувача кафедри українська мова Ніжинського державного університету імені М. Гоголя, було нагороджено Почесною грамотою Чернігівської обласної державної адміністрації.

Пашко Юлія Миколаївна, керівник гуртка «Українська мова» ОКПНЗ «Чернігівська МАН учнівської молоді», отримала Подяку голови Чернігівської обласної державної адміністрації.

Урочисті святкування до Міжнародного дня рідної мови відбулися і  в гуртках ОКПНЗ «Чернігівська МАН учнівської молоді».

З нагоди свята керівник гуртка «Українська мова», що працює на базі закладу, провела квест «Люби і знай рідну мову». Вихованці гуртка також переглянули виставу «Кайдашева сім’я» у Чернігівському обласному академічному українському музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка.

Тематичну бесіду «Як перейти на українську або просто підтримати її? П’ять кроків» з метою донести гуртківцям інформацію про заснування Міжнародного дня рідної мови, викликати бажання вивчати українську мову, милуватися її красою провела керівник гуртка «Українське літературознавство», який працює на базі Будинку дитячої та юнацької творчості Сосницької селищної ради.

Вихованці гуртка «Українська мова», який працює на базі Чернігівської ЗОШ I-III ст. № 35  стали активними учасниками проведення ряду заходів з відзначення Міжнародного дня рідної мови: вікторини «Цікаво про мову», мовознавчої студії «Таємниці морфології», написання диктанту «Про рідну мову».

Про мову – духовний скарб нації, яка живе в наших серцях, йшла мова під час проведення мовознавчої вікторини «Прилиньмо душею до перлин рідної мови», учасниками якої стали вихованці гуртка «Українська мова», що діє на базі Корюківської ЗОШ I-III ст. № 1. 

Любіть і пишайтеся нашою рідною українською мовою, яка є одною  з найбагатших і наймелодійніших мов світу.

Фотогалерея

foto
У РАЗІ НАДЗВИЧАЙНОЇ СИТУАЦІЇ АБО ВІЙНИ
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН