Наймолодші МАНівці завершили навчання

prev next

З 23 по 27 лютого в Міжнародному науково-дослідницькому комплексі MANLAB.CAMP у Пущі-Водиці відбулася зимова сесія Всеукраїнської наукової хімічної школи для учнів 7-8 класів МАН України. Від Чернігівського територіального відділення МАН України навчання в науковій хімічній школі проходила учениця 8 класу ліцею № 15 м. Чернігова Гашпар Олександра та учениця Чернігівської ЗОШ I-III ст. № 27 Стасюк Альона.

Протягом п’яти днів в учасників школи був дуже насичений графік занять. Юні дослідники прослухати лекції з хімії «Основні поняття та закони хімії», «Особливості визначення молярної концентрації титриметричним методом» та відвідали лабораторію в Національному університеті харчових технологій м. Києва, де виконали практичну роботу «Кислотно-основне титрування». Як зазначила керівник практичних занять,кандидат філософських наук Оксана Яківна Кипоренко, учасники з міста Чернігова показали гарні знання з хімії, вміння описувати спостереження й формувати висновки.Адже кожна практична робота була не з легких та вимагалаконкретних дій. Однак усі учасники школи впоралися ззавданнями дуже добре.Під час практичних занять учні також розв’язували задачі з хімії, роблячи розрахунки за хімічними формулами та за рівняннями хімічних реакцій. Уважність і активність, з якою слухачі сприймали лекційні та практичні заняття, свідчить про високу мотивацію учасників школи до нових знань.

Юні хіміки мали змогу проявити себе при виконанні самостійної роботи, підготовці творчих проектів. Талановита молодь мала можливість не тільки набути нові знання, а і налагодити контакти на майбутнє.

По закінченню роботи зимової хімічної школи усі учасники отримали іменні сертифікати про участь та незабутні враження про перебування у мальовничому місці, яке своєю зимовою красою надихає на нові звершення.

Фотогалерея

foto
У РАЗІ НАДЗВИЧАЙНОЇ СИТУАЦІЇ АБО ВІЙНИ
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН