Найцікавіше про навчання під час карантину

Найцікавіше про навчання під час карантину

Із метою забезпечення виконання навчальних програм у гуртках ОКПНЗ «Чернігівська МАН учнівської молоді» в умовах карантину, пов’язаного з поширенням епідемії вірусу COVID-19,  педагогічний колектив закладу продовжує забезпечувати освітній процес за допомогою вебресурсів, упроваджуючи технології дистанційного навчання, які дають найновіші можливості для творчості й розвитку. Із цією метою в закладі було створено сайт sites.google.com/view/distmanch, на якому всі керівники гуртків ОКПНЗ «Чернігівська МАН учнівської молоді» розміщують матеріали для самостійного опрацювання здобувачами освіти відповідно до планів роботи гуртків у 2019/2020 навчальному році. Зворотний зв’язок здійснюється переважно шляхом листування електронною поштою або спілкування в телефонному режимі.

За час навчання вдома здобувачі освіти закладу взяли участь у ряді відеоконференцій, проведених керівниками гуртків за допомогою  сервісу Zoom, який дав можливість забезпечити відео- та аудіозв’язок із кожним учасником заходу.  В активному режимі спілкування пройшли відеоконференції: «Використання проєктних технологій під час вивчення фізики», «Розв’язування задач підвищеної складності» (керівник гуртка Єргалієва Н.В.); «Стандарти мобільного зв'язку: аналоговий, аналого-цифровий, цифровий. Стандарти GSM, CDMA та інші», «Особливості роботи з RaspberryPi. Фізичні піни. Бібліотека WiringPi» (керівник гуртка Ревко А.С.); «Теорія розв’язування винахідницьких задач» (керівник гуртка Лях О.В.); «Українці у світовій культурі» (керівники гуртків Муквич В.І., СеменецьЛ.Г.).

Популярними під час карантину для гуртківців закладу стали організовані Національним центром «Мала академія наук України» вебінари: «Хімія. Основи та амфотерні гідроксиди», «Кодування інформації в біологічних (і не тільки) системах», «Дослідження водних об’єктів».

Вихованці гуртка «Біологія людини з основами медичних знань» (керівник гуртка Алісеєнко А.І.) долучилися до участі в інтерактивній лекції «Наймасштабніші пандемії людства. Історія перемог», проведеній провідним інженером Інституту сорбції та проблем ендоекології НАН України Мариною  Шаповаловою, а також є слухачами онлайн-курсу з нейронаук, який розробили організатори Нейроконкурсу в Україні в партнерстві з Національним центром «Мала академія наук України».

Із великим задоволенням гуртківці закладу беруть участь в онлайн-проєкті домашньої освіти «МАН у капцях», створеного з метою формування критичного й логічного мислення здобувачів освіти, розвитку інтересу до вивчення фізики, астрономії, хімії, біології, географії та математики.

Поза увагою здобувачів освіти закладу не залишилась і онлайн-участь у різноманітних конкурсах. Так, Штопко Михайло, вихованець гуртка «Біологія людини з основами медичних знань», став фіналістом Міжнародного конкурсу наукових екологічних проєктів «GeniusOlympiad», у якому щорічно беруть участь більше 80 країн світу,  Пінченко Юлія, Савчук Олена, Гамалій Карина,вихованці гуртків «Історія України», – призерами ХІІІ Міжнародного конкурсу з українознавства для учнів 8–11 класів загальноосвітніх навчальних закладів, а Іванова Валерія, вихованка гуртка «Наукові дослідження у фізиці», – учасницею заочного етапу ХVІІІ Всеукраїнської конференції-конкурсу науково-дослідницьких робіт школярів «Зоряний шлях», організованої Національним центром аерокосмічної освіти молоді ім. О.М. Макарова й Дніпровським національним університетом ім. Олеся Гончара. Також вихованці гуртків закладу взяли участь у відбірковому турі конкурсу «МАН-Юніор Дослідник» для учнів 7–10-х класів у номінаціях «Астрономія», «Історія», «Екологія», «Техніка».

Участь у Всеукраїнському конкурсі «Літературна візитка краю», організованому Національною спілкою письменників України в партнерстві з Національним центром «Мала академія наук України»,узяли вихованці гуртка «Інтернет-технології та web-дизайн» під керівництвом Іштукіна В.В. Незважаючи на велику кількість учасників конкурсу, команда наших гуртківців увійшла в сімку лідерів. Організатори конкурсу впевнені, що підлітки й молодь, які знаються на сучасних інтернет-технологіях, приймуть виклик творити в цій площині. Кожна команда, представивши славне ім’я земляка, виступає як культурний посол свого краю. І хоча переважна більшість здобувачів освіти цього гуртка живуть у сільській місцевості (а це під час карантину значно ускладнює роботу через не зовсім якісний інтернет-зв'язок), вони продовжують створювати нові відео та займатися їх популяризацією. Останнє відео «Як зберегти життя під час пандемії коронавірусу»  гуртківці розмістили в YouTube. Його можна переглянути за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=Uj-WBZmc-S4&t=33s.

Керівники гуртків закладу, перебуваючи на карантині, не тільки займаються з дітьми, а й продовжують підвищувати свою професійну кваліфікацію. Так, під час онлайн-зустрічі з керівницею мовної школи «Brainy English» Anastasia Otroshko керівники гуртків «Англійська мова» Шаляпіна О.Г., Солдатенко В.В. та Павлюк Л.М. дізналися, що таке контентно-мовне інтегроване навчання (CLIL) і про приклади його успішного застосування на практиці.

Тож, сповнені знань та енергії, успішно закінчімо навчальний рік! Будьмо здоровими!

Фотогалерея

foto
У РАЗІ НАДЗВИЧАЙНОЇ СИТУАЦІЇ АБО ВІЙНИ
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН