Пишаємось успіхами наших МАНівців!

Колектив Чернігівської МАН учнівської молоді щиро вітає випускника обласного комунального позашкільного навчального закладу «Чернігівська Мала академія наук учнівської молоді» Чернігівської обласної ради, випускника спеціалізованої загальноосвітньої середньої школи № 1 з поглибленим вивченням іноземних мов, студента Київського національного університету імені Тараса Шевченка (навчально-науковий центр «Інститут біології та медицини») Михайла Штопка, з отриманням чергової престижної міжнародної нагороди – бронзової медалі.

Юний винахідник, присвятивши свою роботу біосинтезу наноматеріалів та їх застосуванню в медицині,  виборов «бронзу» у категорії «Науки про життя» конкурсу наукових проєктів Азіатсько-Тихоокеанської конференції молодих учених, який проходив протягом  27 вересня – 1 жовтня 2021 року в Мексиці у режимі онлайн.

Організатором 10-й ювілейної конференції стала мексиканська асоціація підтримки наукової діяльності молоді RED (Red Nacional de Actividades Juveniles en Ciencia y Necnologia).

Загалом 86 учасників із 21 країни презентували свої наукові проєкти перед міжнародним журі з математики, фізики та інженерії, наук про навколишнє середовище, наук про життя та комп’ютерних наук. Українці виступали в трьох категоріях: «Фізика та інженерія», «Науки про життя» та «Комп’ютерні науки».

Михайло розпочав свою дослідницьку діяльність у МАН у 2017 році, навчаючись ще в 9 класі, три роки займався у гуртку «Біологія людини з основами медичних знань» Чернігівської Малої академії наук учнівської молоді. Неодноразово брав участь у Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України та займав призові місця. І сьогодні юнак не тільки продовжує науково-дослідницьку діяльність, навчаючись у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка, але й активно підтримує та допомагає українським школярам у дослідницьких справах.

Слід зазначити, що Михайло є співзасновником та головою  молодіжної громадської організації UkrTeenScience, метою якої є розвиток та популяризація української молодіжної науки.

Навесні 2020-го року UkrTeenScience створила ScienceMentoring– проект, який допомагає здібним українським школярам з маленьких міст проводити наукові дослідження та ставити вченими.

Креативна команда UkrTeenScience періодично проводить наукові івенти та конкурси, створює навчально-менторські програми для українських школярів та підтримує інші наукові спільноти.

Якщо ти креативний та енергійний маєш цікаві ідеї і бажаєш втілювати їх у реальність, прагнеш успіху й перемог, команда UkrTeenScience та особисто Михайло Штопко із задоволенням допоможе вам розпочати історію твого майбутнього!  

Додаткова інформація за посиланням: https://ukrteenscience.com.ua/

Контакти для зв’язку: e-mail:  [email protected]

                                        тел.: +380682307849

Фотогалерея

foto
У РАЗІ НАДЗВИЧАЙНОЇ СИТУАЦІЇ АБО ВІЙНИ
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН