Поєднання цікавого навчання, незабутнього спілкування та активного відпочинку

З 3 до 9 липня 2019 року упродовж 7 днів місто Ужгород гостинно приймало учасників Всеукраїнської літньої профільної школи МАН з філології, яку було організовано Національним центром «Мала академія наук України» спільно із Закарпатським обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді.

Від Чернігівського територіального відділення МАН України у філологічній школі взяла участь переможець IIIетапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України в секції «Французька мова» Софія Попова.

У програмі літньої школи були цікаві лекційні та практичні заняття під час яких юні манівці розширили свій кругозір, поглибили знання з мови, набули навичок науково-дослідницької роботи.

 Долучитися до пізнання історії, культури та мистецтва Закарпаття учасники школи мали змогу під час майстер-класу «Поп-арт як вид мистецтва», екскурсій до Закарпатського музею народної архітектури та побуту, Закарпатського краєзнавчого музею та подорожі до Словацького міста Меджилабірці.

Не менш яскравою була зустріч молоді з письменником, драматургом, журналістом Олександром Гаврошом, разом з яким юні науковці переглянули художній фільм «Іван Сила» (2013 р.), екранізований за повістю автора «Неймовірні пригоди Івана Сили».

Під час перебування у літній школі юні мовознавці відпочили, знайшли нових друзів, отримали нові враження і повернулися додому сповнені креативних ідей, які вони будуть втілювати в своїх науково-дослідницьких роботах.

Як зазначила сама Софія: «Лекції були дуже цікавими та змістовними. Я отримала багато корисної інформації. Програма школи була дуже насичена. Ми мали змогу поїхати до Словаччини, щоб відвідати музей діяча поп-арту Енді Воргола. Я була неймовірно вражена, коли побачила картини, відомі в усьому світі. Не дивлячись на активну освітню програму, самим незабутнім було спілкування. Я зустріла багато цікавих людей, з якими ми провели цей тиждень дуже яскраво. Сподіваюся, що ми будемо підтримувати зв’язки і  в подальшому. Я дуже вдячна Малій академії наук за такий цікавий та насичений відпочинок, який я точно ніколи не забуду».

Фотогалерея

foto
У РАЗІ НАДЗВИЧАЙНОЇ СИТУАЦІЇ АБО ВІЙНИ
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН