Співпраця Чернігівської МАН з Аргонською Національною Лабораторією (м. Чикаго, США)

prev next
Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України №1/9 - 427 від 12.06.2013 «Про проведення Першої наукової школи в Аргонській Національній Лабораторії»  до навчання англійською мовою на конкурсній основі у Першій науковій школі в Аргонській Національній Лабораторії (ANL) було запрошено 8 педагогічних працівників з різних областей України. Це викладачі вищих навчальних закладів, вчителі загальноосвітніх шкіл, ліцеїв, гімназій, які співпрацюють з Національним центром Мала академія наук України. 
 
Метою стажування вчителів з 06.08.2013 р. по 16.08.2013 р. було навчання на курсах з ядерної енергетики, нанофізики, лазерної та квантової фізики, участь у проведенні експериментів. За підсумками навчання українськими вчителями розроблені навчальні модулі для роботи з обдарованими учнями. Зазначені модулі були представлені вчителями до прилюдного захисту англійською мовою перед викладачами та співробітниками ANL. Навчальні модулі були рекомендовані для використання у практичній діяльності вчителів як у школах України, так і США. 
 
Чернігівську область в ANL представляла Іваницька Наталія Анатоліївна, заступник директора з навчально-виховної роботи Чернігівського ліцею №32, керівник наукового товариства учнів «Корифей», кандидат педагогічних наук з методики навчання фізики, вчитель фізики вищої категорії (педагогічне звання «вчитель-методист»). Учителем був розроблений та представлений на захист навчальний модуль для обдарованих учнів «Monitoring infrared emissions for medical diagnostics» («Моніторинг теплового випромінювання для медичних діагностик»). За підсумками навчання  Іваницька Н. А. одержала сертифікат «Certificate of completion of the MASU/ANL Teachers Workshop». 
 
Для написання навчального модуля Іваницька Н. А. використала сучасне комп’ютерне обладнання ANL та передбачила подальше проведення учнями цього дослідження з обраної проблеми з використанням обладнання лабораторії Національного центру Мала академія наук України. За підсумками роботи вчителем у співпраці з ученицею 10-го класу фізико-математичного профілю Чернігівського ліцею №32, членом наукового товариства учнів «Корифей», Іваницькою Юлією, написана стаття «Використання елементів дистанційного навчання при написанні учнями дослідницької роботи у Малій академії наук» та подана до друку у вересневий випуск наукового  видання «Наукові записки Малої академії наук України». 
 
Чернігівський ліцей №32 висловлює подяку ОКПНЗ «Чернігівська МАН учнівської молоді», НЦ МАН України та Аргонській Національній Лабораторії за надану можливість навчання і співпраці. 
 

Фотогалерея

foto
У РАЗІ НАДЗВИЧАЙНОЇ СИТУАЦІЇ АБО ВІЙНИ
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН