Відбулась зустріч Уповноваженого Президента України з прав дитини Юрія Павленка та голови обласної державної адміністрації Володимира Хоменка з обдарованою молоддю

prev next

16 травня 2013 року відбулась зустріч Уповноваженого Президента України з прав дитини Юрія Павленка та голови обласної державної адміністрації Володимира Хоменка з учнями загальноосвітніх навчальних закладів області – переможцями IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін, ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Чернігівського територіального відділення Малої академії наук України, Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості, присвяченого Шевченківським дням, ІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка у 2012-2013 навчальному році.
На зустрічі були також присутні керівник управління забезпечення діяльності Уповноваженого Президента України з прав дитини Людмила Волинець, в.о. заступника голови обласної державної адміністрації Юрій Музика, начальник управління освіти і науки обласної державної адміністрації Анатолій Заліський, представники установ та навчальних закладів області.
Відкрив зустріч та представив запрошених на захід Володимир Хоменко. У своїй промові голова обласної державної адміністрації зазначив, що цього навчального року 46 переможців здобули для області 47 дипломів Всеукраїнського і Міжнародного рівнів. 
Володимир Хоменко акцентував увагу на тому, що основними завданнями розвитку освіти області є забезпечення кожній дитині рівного доступу до якісної освіти, економічних і соціальних гарантій, професійної самореалізації педагогічних працівників, розвитку матеріально-технічної бази закладів освіти. 
Зі словами вдячності за наполегливу працю та творчий пошук звернувся голова облдержадміністрації до присутніх на зустрічі педагогів та побажав їм невичерпної енергії і натхнення у відповідальній праці. 
З вітальним словом до учасників заходу звернувся Юрій Павленко. Уповноважений Президента України з прав дитини наголосив на тому, що одним із пріоритетних завдань державної політики є турбота про дітей та їх майбутнє, а підтвердженням тому є проголошені Президентом України Віктором Федоровичем Януковичем нові соціальні ініціативи «Діти – майбутнє України». 
Юрій Павленко також акцентував увагу на тому, що необхідно зробити так, щоб кожна дитина, незалежно від місця проживання, мала можливість доступу до позашкільної освіти для розвитку своїх особливих талантів. 
У ході зустрічі юні інтелектуали Валентин Білоокий, Антон Юрченко-Титаренко, Ганна Сич та Тетяна Смага розповіли всім присутнім про свої досягнення, ознайомили гостей з тематикою своїх досліджень, поділились планами на майбутнє та висловили подяку своїм педагогам, які своєю наполегливою працею привели їх до перших у житті перемог.
Поряд з учнями-переможцями на урочистостях були присутні наставники, вихованці яких вже декілька років здобувають перемогу в інтелектуальних змаганнях. Олена Лобода, учитель економіки спеціалізованої школи №2 з поглибленим вивченням іноземних мов міста Чернігова, поділилася з присутніми своїм секретом успіху у підготовці юних переможців.
Ректор Чернігівського державного технологічного університету, доктор економічних наук, професор, депутат обласної ради Сергій Шкарлет від імені наукової еліти Чернігівщини подякував педагогам за наполегливість та сумлінну працю у вихованні юних інтелектуалів. 
Від батьківської громадськості на зустрічі виступила викладач української мови обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д.Ушинського, член Національної спілки письменників України Ганна Баран. Вона побажала дітям, щоб в них ніколи не зникало бажання творити і жодні життєві негаразди не зламали їх. 
Учасниці Всеукраїнських олімпіад з іноземних мов Марія Латоніна та Юлія Венжега продемонстрували свої відмінні знання, привітавши всіх присутніх англійською та німецькою мовами. Майстерно переклала українською мовою виступ своїх колег Катерина Болоннікова.
Володимир Хоменко та Юрій Павленко вручили нагороди обласної державної адміністрації та Уповноваженого Президента України з прав дитини кращим педагогам та нагородили цінними подарунками та грошовими преміями переможців Всеукраїнських та Міжнародних інтелектуальних змагань.

Наостанок голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко побажав всім міцного здоров’я, творчої наснаги та впевненості у власних силах. «Нехай нестримне бажання збагачуватися знаннями і використовувати їх на благо України завжди буде з вами!»

Фотогалерея

foto
У РАЗІ НАДЗВИЧАЙНОЇ СИТУАЦІЇ АБО ВІЙНИ
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН