Відбувся Всеукраїнський дитячий Форум «Діти змінюють світ» за участю Президента України Петра Порошенка

prev next

1-2 червня 2016 року у Києві відбувся Всеукраїнський дитячий Форум «Діти змінюють світ» за участю Президента України Петра Порошенка.

Організатори форуму – Міністерство освіти і науки спільно з Уповноваженим при Президентові України з прав дитини Миколою Кулебою.

У форумі взяли участь  понад 200 дітей – лідерів учнівського самоврядування та учнів-членів Малої академії наук України. До складу Чернігівської делегації увійшла і дійсний член Чернігівської Малої академії наук учнівської молоді, учениця 10 класу колегіуму № 11 Капелюха Анна (двічі переможець ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів  Малої академії наук у відділенні хімія та біологія).

Основна мета форуму – сприяння розвитку дитячих ініціатив, залучення дітей до суспільного життя та їх участь у прийняті рішень на рівні громади.

Під час відкриття форму в Національному культурно-мистецькому та музейному комплексі «Мистецький Арсенал» лідери учнівського самоврядування представили своє бачення та пропозиції розвитку держави, бачення власного майбутнього та майбутнього України. Зокрема, які зміни потрібні у навчальному процесі, аби кожна дитина почувалася у школі комфортно, запропонували своєрідний рейтинг вчителів, який би складався на основі досягнень їх учнів, результатів ЗНО.

Учасники дискусій також вважають за необхідне надавати можливості учням самостійно формувати програму навчання у залежності від потреби для подальшого навчання. Порушувалося питання збільшення ролі та повноважень учнівського самоврядування. Водночас, діти виступали за зближення учнів та вчителів в освітньому процесі – вчитель має бути другом і наставником, сприяти розвитку особистостей і підтримувати лідерських рух. Особливу увагу учасники форуму звернули на питання патріотичного виховання. На їх думку, для цього у школах необхідно запровадити інтерактивне навчання, спрямоване на вивчення історії Батьківщини, її різних куточків, популяризацію вітчизняного туризму. Крім того, діти акцентували на питанні збільшення практичних занять у програмі, вивчення точних наук через творчу подачу.

2 червня учасники форуму продовжили працювати в Українській академії лідерства. Студенти академії провели для лідерів низку інтерактивних тренінгів, поділились досвідом роботи щодо реалізації соціальних ініціатив молоді в громадах. Старшокласники, в свою чергу розповіли про реалізовані проекти в школах, районах, області, поділитись новими ідеями, цікавими проектами.

У рамках програми відбулась цікава зустріч з святейшим Любомиром Гузаром, який розповів дітям про людські цінності, досягнення мети в житті, пріоритети вибору професії, поділився власним життєвим досвідом.

На завершення заходу Уповноважений з прав дитини при Президентові України Микола Кулеба закликав усіх учасників не зупинятись на досягнутих кроках щодо участі дітей у прийняті рішень на рівні своїх громад, висловлювати свою думку вільно та впевнено, не бути байдужим до оточення, шукати однодумців серед молоді.

Уповноважений з прав дитини оголосив всім учасникам форуму про ініціативу створення при Адміністрації Президента України дитячого дорадчого органу, до складу якого увійдуть представники Всеукраїнської ради старшокласників.

Фотогалерея

foto
У РАЗІ НАДЗВИЧАЙНОЇ СИТУАЦІЇ АБО ВІЙНИ
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН