Вихованці Чернігівської МАН учнівської молоді отримали дипломи випускників ВікіСтудії

24 травня на базі Навчально наукового інституту історії, етнології та правознавства імені О.М. Лазаревського відбулося вручення дипломів випускникам третьої ВікіСтудії з історичних дисциплін «Редагування і створення статей в Українській Вікіпедії» в межах проекту «Освітня програма Вікіпедії». Цього року коло учасників Віківишколів розширилася.  Її активними учасниками стали й вихованці ОКПНЗ «Чернігівська МАН учнівської молоді». 
 
З вітаннями до учасників заходу  звернулися почесний голова, кандидат історичних наук, професор, директор Навчально наукового інституту історії, етнології та правознавства імені О. М. Лазаревського   Коваленко Олександр Борисович і голова ВікіСтудії, заступник начальника Управління освіти Чернігівської міської ради, кандидат історичних наук, доцент кафедри всесвітньої історії Навчально-наукового інституту історії, етнології та правознавства імені О. М. Лазаревського. Віра Анатоліївна розповіла про вихованця Чернігівської МАН Кондратьєва Андрія, який написав статтю до Вікіпедії, а згодом вона переросла у науково-дослідницьку роботу, з якою він став переможцем ІІ та учасником ІІІ етапів Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України в 2017 році.
 
Потиснути руку юним консультантам приїхав Корнійко Ілля Володимирович – голова правління громадської організації «Вікімедія України», що започаткувала проект Вікіпедія. Він відмітив ініціативність чернігівських учнів та зазначив, що дописувачем вільної енциклопедії можуть усі небайдужі. Привітав також Вікіконсультантів і координатор ВікіСтудії Приходько Микола Васильович, офіційний представник ГО «Вікімедіа Україна». Він зауважив, що Вікіпедія – ковток свіжого повітря, змога дізнатись щось нове, відображення нашого життя. 
До вручення дипломів тим, хто успішно завершив ВікіСтудію долучились заступник директора з наукової та інноваційної діяльності Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки імені В.Г. Короленка Мальована Алла Миколаївна та відповідальний секретар Міден Ервін.  
 
Усі учасники проекту отримали статус вікі-консультантів на громадських засадах.

Фотогалерея

foto
У РАЗІ НАДЗВИЧАЙНОЇ СИТУАЦІЇ АБО ВІЙНИ
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН