Всеукраїнська школа-семінар «Сучасні методи дослідження мозку»

prev next

З 4 по 7 червня в Києві проходив VІ Конгрес Українського товариства нейронаук, учасниками якого стали вчені з України, Європи, США і Росії. Такий захід проводиться кожні три роки. Цьогоріч до роботи конгресу вперше долучилася Мала академія наук України, для вихованців якої організували Всеукраїнську школу-семінар «Сучасні методи дослідження мозку». Учні МАН презентували  власні науково-дослідницькі роботи, прослухали лекції відомих учених і ознайомилися з роботою нейробіологічних лабораторій.

7 червня стало останнім днем роботи всеукраїнської школи-семінару «Сучасні методи дослідження мозку». Її фінальним акордом були наукові доповіді учнів Малої академії наук. Протягом чотирьох днів 12 обдарованих школярів з усієї України слухали лекції провідних нейронауковців різних країн, працювали в лабораторіях, ставили експерименти. Також юні дослідники відвідали меморіальні музеї видатних учених Олександра Богомольця і Платона Костюка, зоологічний музей КНУ імені Тараса Шевченка та Національний музей медицини.

Чернігівську область на семінарі представляв учень І курсу Чернігівського обласного педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді  Гримчак Єгор з роботою «Роботизована кінезіотерапія як засіб реабілітації рухової функції дітей-інвалідів з дитячим церебральним паралічем».

Хлопець науково обґрунтував ефективність кінезіотерапії у реабілітації дітей-інвалідів із ДЦП при використанні сучасного роботизованого комплексу «LOKOMAT-PRO».

"Це така велика машина швейцарської збірки, яка допомагає дітям рухатися. Так би мовити, зовнішній скелет. Дитина туди стає і пробує ходити. Перед собою вона бачить екран. На ньому зображена людина, яка ходить так само, як і вона. Суть комплексу в тому, що він коригує рухи цієї дитини, і після довгих повторювань мозок може сприймати і запам’ятовувати ці рухи, а потім відтворювати у звичайному житті", – пояснює принцип роботи комплексу Єгор.

Учневі проблеми дітей із церебральним паралічем близькі з дитинства. Його бабуся та дідусь працюють з такими пацієнтами і прищепили онукові бажання допомогти хворим дітям. Єгор хоче продовжити сімейну справу, тому вирішив стати лікарем. Він упевнений: знання, отримані під час школи-семінару, стануть йому в пригоді у науковому та студентському житті. У таких заходах хлопець бере участь уперше.

Отримавши позитивні емоції, знання та натхнення, Єгор планує розширювати свої дослідження і наступного року презентувати їх на конкурсі-захисті Малої академії наук.

Фотогалерея

foto
У РАЗІ НАДЗВИЧАЙНОЇ СИТУАЦІЇ АБО ВІЙНИ
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН