Вшанування історичних традиції нашого народу

prev next

Щороку 14 жовтня, у день Покрови Пресвятої Богородиці відзначається День захисника України. З метою вшанування мужності, бойового подвигу та героїзму захисників незалежності й територіальної цілісності України, самовідданості громадян, які присвятили своє життя служінню Українському народу, збереження та розвитку національних військових традицій і звитяг; сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу підростаючого покоління, посилення суспільної уваги та турботи про захисників рідної землі в ОКПНЗ «Чернігівська МАН учнівської молоді» було проведено ряд заходів.

Так, керівники гуртків «Історія України», що працюють на базі закладу, провели історичний екскурс «Українське козацтво у ствердженні української державності» та годину спілкування «Україна – країна нескорених». Під час заходів вихованці гуртків більше дізналися про історію свята та пригадали славні традиції українського козацтва. Гуртківці також взяли участь у проведенні інтелектуально-спортивних змагань «Нові козацькі розваги», під час яких юнаки продемонстрували фізичні можливості та кмітливість. Мужність, звитяга та  розум завжди були притаманні нашим прадідам, слава про яких червоними нитками прописана на сторінках літопису української історії.

Участь у районній військово-патріотичній грі «Я патріот» взяли вихованці гуртка «Інсайт», який працює на базі Безуглівського НВК «ЗНЗ-ДНЗ»  І-ІІІ ст. Ніжинської районної ради. Гра проводилась з метою залучення  учнів до занять фізичною культурою і спортом, пропаганди здорового способу життя, визначення підготовленості допризовної молоді до служби у ЗСУ та виховання її в дусі патріотизму і любові до Батьківщини. На змаганнях учасники показали свою готовність захищати Батьківщину, фізичну витривалість, згуртованість і дух патріотизму. По закінченню заходу учасники гри відвідали музей історії створення військової частини та оглянули виставку спорядження рятувальників-водолазів.

Вихованці гуртка «Історія України», який діє на базі КЗ «Борзнянська спеціалізована школа-інтернат І-ІІІ ст. з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів»,  взяли участь у проведенні родинно-шкільного свята «Посвята в козачата», на якому разом з учнями початкової школи продемонстрували свої танцювально-вокальні таланти, спритність, кмітливість та ерудицію.

Долучилися до участі у загальношкільному святі «Козацькому роду нема переводу» й вихованці гуртка «Історія України», який діє на базі Новгород-Сіверської ЗОШ № 2. Гуртківці дізналися не тільки про славні традиції, а й про смачну козацьку їжу.

Усний журнал «Що святкуємо 14 жовтня?» провела керівник гуртка «Теологія, релігієзнавство та історія релігії», який працює на базі Лосинівської ЗОШ І-ІІІ ст. Лосинівської селищної ради Ніжинського району. В ході заходу гуртківці переглянули добірку тематичних слайдів та поглибили свої знання з  історії виникнення свята.

Найбільш масовим за участю вихованців був захід, який провели керівники гуртків «Історія України», які діють на базі КЗ «Городнянський ліцей». Під час екскурсії до Городнянського Свято-Миколаївського козачого полку гуртківці познайомилися з побутом козаків та військовими традиціями.

14 жовтня – свято усіх свідомих громадян, яке не залишає нікого байдужим до минулого рідного краю. У цей складний для України час українці  знаходять те, що єднає нас – різних, проте рівних громадян вільної держави. Й серце радіє від того, що українська молодь ревно береже історичну пам'ять нашого народу і популяризує його традиції.  

 

 

Фотогалерея

foto
У РАЗІ НАДЗВИЧАЙНОЇ СИТУАЦІЇ АБО ВІЙНИ
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН