XII Всеукраїнська науково-технічна виставка-конкурс молодіжних інноваційних проєктів «Майбутнє України»

prev next

24-25 листопада проводився фінальний етап XII Всеукраїнської науково-технічної виставки-конкурсу молодіжних інноваційних проєктів «Майбутнє України».

Цьогоріч у виставці-конкурсі взяли участь 138 найкращих молодих винахідників України, які представили 130 проєктів із них 8 колективних.

Чернігівське територіальне відділення МАН України представляли: вихованець гуртка ОКПНЗ «Чернігівська МАН учнівської молоді», учень 11 класу Чернігівського ліцею №32 Микола Акулов та учениця 10 класу Грем’яцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Новгород-Сіверської міської ради Чернігівської області Марина Шауро.

У середовищі ZOOM, юні дослідники Чернігівщини презентували власні науково-технічні розробки в номінаціях: інформаційно-телекомунікаційні системи та технології, екологія та ресурсозбереження: поновлення джерел енергії.

В онлайн-студії конкурсу винахідники здійснювали постерний захист проектів, демонстрували свої креативні ідеї, аргументували актуальність, розкривали перспективи застосування, відповідали на запитання членів журі.

Постерний захист учасників за сьома номінаціями оцінювало компетентне журі, що складалось із 27 експертів. Боротьба за призові місця була дуже запеклою.За результатами участі найпопулярнішими серед школярів стали номінації: екологія та ресурсозбереження і технічна творчість та винахідництво.

25 листопада із локації Київської студії – першого в Україні бізнес-інкубатора повного циклу UkrainianFutureIncubatorМалої академії наук, проголошено підведення підсумків.

З вітальним словом до учасників звернувся та оголосив топ глядацьких симпатій Оксен Лісовий, директор Національного центру «Мала академія наук України», кандидат філософських наук. «…Ви дійсно майбутнє України, так як і називається ця виставка, ви люди, які стануть локомотивом науково-технічного прогресу, інноваційного підприємництва, локомотивом думки і дії, що ви ті люди, які будуть трансформовувати і нашу державу, і світ в цілому на протязі майбутніх десятиліть. А зараз ви вже зробили перші, але успішні кроки в цьому напрямку. Всі ви знаєте, хто є героями нашого часу. Героями нашого часу є Ілон Маск, Стів Джобс… героєм нашого часу є інтелектуал, інноватор, успішний підприємець. І ви на шляху такого успіху…», – сказав Оксен Лісовий.

Привітав учасників Віталій Лісовий, керівник бізнес-інкубатора «UkrainianFuture» Національного центру «Мала академія наук України», та оголосив власників сертифікатів на інкубаційну програму Beginner, якими стали 25 фіналістів виставки-конкурсу.

Щодо відбору до участі у міжнародних конкурсах, виставках та різних інтелектуальних змаганнях розповів Євген Кудрявець, заступник директора Національного центру «Мала академія наук України» з управління стратегічними проектами та міжнародних відносин, виконавчий директор міжнародного руху за науково-технологічне дозвілля (MILSET), перший освітній дипломат України.

Найкращих із кращих відзначив Станіслав Довгий, президент Малої академії наук України, академік Національної академії наук України, доктор фізико-математичних наук, професор, ініціатор і керівник першого та єдиного в Україні Центру ЮЮНЕСКО з питань наукової освіти на базі Малої академії наук України. Станіслав Довгий також подякував головам журі та членам секцій за плідну і відповідальну  роботу.

За результатами роботи журі визначено переможців: І місце – 11, ІІ місце – 23, ІІІ місце – 35.

Серед переможців дійсний член Чернігівського територіального відділення Малої академії наук, учень 11 класу Чернігівського ліцею №32. Микола Акулов отримав І місце за розробку для вивчення математики, фізики, програмування, географії, історії та інших наук в інтерактивній формі.

Абсолютно всі учасники виставки-конкурсу отримають індивідуальні сертифікати на візит у Музей науки. Переможці та призери одержать додатково грошові подарунки.

Чернігівська МАН учнівської молоді вітає переможців конкурсу та бажає усім юним винахідникам подальших творчих успіхів і реалізації задумів.

Наталія Кропта – завідувач організаційно-масового відділу

Фотогалерея

foto
У РАЗІ НАДЗВИЧАЙНОЇ СИТУАЦІЇ АБО ВІЙНИ
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН