Задоволені юні винахідники повернулись з Всеукраїнської науково-технічної виставки «Майбутнє України»

prev next

14 жовтня відбулося офіційне відкриття фінального етапу Всеукраїнського фестивалю інноваційних проектів «SikorskyChallenge2013». Мета фестивалю  –  залучення учнівської і студентської молоді, а також науковців і підприємців до участі у наукових програмах і проектно-конструкторській діяльності та стимулювання досліджень у технічних галузях. А ще – виявлення талановитих винахідників і дослідників, які вже знайшли себе у цій діяльності, та забезпечення їм необхідних умов для втілення їх проектів та ідей у життя.

Цього року фестиваль проводився у форматі трьох конкурсів: «SikorskyChallenge», традиційної  Всеукраїнської науково-технічної виставки молодіжних інновацій та творчих проектів «Майбутнє України» Малої академії наук України й Освітньої академії IntelISEF«Наука в школі».

Головним заходом першого дня фінальної частини Всеукраїнського фестивалю була ІVВсеукраїнська науково-технічна виставка-конкурс молодіжних інноваційних проектів «Майбутнє України», яка проводилася  в Центрі культури та мистецтв НТУУ «КПІ». На виставці було представлено понад 100 проектів із 20 областей України, Автономної Республіки Крим, міст Києва іСевастополя. Її учасниками були учні 8-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів та учні (студенти) відповідного віку професійно-технічних,  позашкільних і вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації, які є членами Малої академії наук іактивно займаються науково-дослідницькою діяльністю.

Від  Чернігівського територіального відділення МАН у виставці-конкурсі взяли участь 5 учнів області. Четверо з них вибороли призові місця. Переможцями стали: учень ліцею № 15 м. Чернігова Єрошенко Всеволод в номінації «Електроніка та приладобудування» з роботою «Прилад для магнітостегії»; учень Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою Мойсієнко Вадим в номінації «Екологія та ресурсозбереження» з роботою «Хвильовий енергетичний пристрій»; учениця Бобровицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 в номінації «Матеріалознавство та перспективні технології» з роботою «Досліди впливу деяких факторів на ріст кристалів» і учень  Чернігівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 7 Кононенко Денис в номінації «Технічна творчість та винахідництво» з роботою «Пристрій автоматичного перекривання води».

Винахід Кононенка Дениса демонструвався та міжнародному  форумі «Наука, інновації, технології», який проходив у виставковому центрі  «КиївЕкспоПлаза».Метою цього престижного заходу була презентація найперспективніших технологій, досягнень у сферах нанотехнологій, біотехнологій, енергозбереження, новітньої освітлювальної техніки; налагодження контактів між науковими організаціями; сприяння інтеграції України у світовий науковий простір.

Заходи фестивалю не обмежувалися лише виставкою та стендовим (постерним) захистом робіт учасниками. В програмівідбувалися лекції-екскурсії і науково-розважальне шоу «Magic Lab» студентського фізичного театру Фізико-технічного інституту НТУУ «КПІ» для членів МАН. В останній день конкурсанти  відвідали Меморіальний комплекс «Національний музей історії Великої вітчизняної війни».

Фотогалерея

foto
У РАЗІ НАДЗВИЧАЙНОЇ СИТУАЦІЇ АБО ВІЙНИ
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН