Завершився II (обласний) етап конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН в 2017/2018 навчальному році

prev next

10-11 лютого 2018 року відбувся захист науково-дослідницьких робіт ІІ (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України.

До участі в ІІ етапі конкурсу-захисту було направлено 276 робіт переможців І етапу із закладів загальної середньої освіти 17 районів, 15 об’єднаних територіальних громад області, міст Чернігова, Ніжина, Прилук, Новгорода-Сіверського, закладів загальної середньої освіти обласного підпорядкування, Прилуцького гуманітарно-педагогічного коледжу ім. І.Я. Франка й Новгород-Сіверського медичного училища. 4 конкурсантки – Антонова Марія, Железко Анастасія, Щербак Віра і Ярмошкіна Марія презентували свої роботи у двох секціях, а Нагорний Павло – у дев’яти. Традиційно більша частина конкурсантів є вихованцями гуртків ОКПНЗ «Чернігівська МАН учнівської молоді». 12 з них брали участь у ІІ етапі конкурсу-захисту як переможці І етапу, що проходив в ОКПНЗ «Чернігівська МАН учнівської молоді».

З поданої на конкурс-захист кількості робіт 148 представлено учнями 11 класу, 79 – 10 класу, 40 – 9 класу. Як виняток, у конкурсі-захисті в цьому році взяли  участь 7 учнів 8 класу і 2 учні 7 класу, які виконували контрольну роботу з базової дисципліни за курс 9 класу.

У ході конкурсу-захисту учасники презентували свої роботи у 54 наукових секціях. 

За тематикою  роботи учасників ІІ етапу конкурсу-захисту  розподілились по відділенням: літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства – 38, мовознавства – 25, філософії та суспільствознавства – 19, історії – 52, наук про Землю – 9, технічних наук – 13, комп’ютерних наук – 8, математики – 16, фізики й астрономії – 3, економіки – 10, хімії та біології – 46, екології та аграрних наук – 37.

У порівнянні з минулим роком зросла кількість робіт поданих конкурсантами у відділеннях мовознавства, історії, технічних наук, комп’ютерних наук, математики, економіки, хімії та біології.

У ході проведення обласного етапу конкурсу-захисту було забезпечено об’єктивність оцінювання науково-дослідницьких робіт, їх захисту конкурсантами та визначення переможців.

Члени журі конкурсу-захисту перевірили й оцінили якість науково-дослідницьких робіт, їх захист конкурсантами, рівень навчальних досягнень учнів з базових дисциплін, надали аргументовані роз’яснення та рекомендації для учасників і керівників команд.

Серед найбільш цікавих робіт члени журі відзначили роботи в секціях: «Українська література», «Літературна творчість», «Українська мова», «Англійська мова», «Теологія, релігієзнавство та історія релігії», «Історичне краєзнавство», «Етнологія», «Психологія», «Географія та ландшафтознавство», «Біологія людини», «Хімія», «Прикладна математика», «Електроніка та приладобудування», «Мультимедійні системи, навчальні ігри та ігрові програми».

Оргкомітет ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України дякує всім конкурсантам та бажає успіхів!

Фотогалерея

foto
У РАЗІ НАДЗВИЧАЙНОЇ СИТУАЦІЇ АБО ВІЙНИ
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН