Знайомство юних науковців зі світом мікробіології

prev next

Знайомство юних науковців зі світом мікробіології

11 жовтня 2018 року вихованці гуртка «Біологія людини з основами медичних знань», який працює на базі ОКПНЗ «Чернігівська МАН учнівської молоді» здійснили екскурсію до Інституту сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН України.

Гуртківці зустрілися з колективом лабораторії вірусології та провідним інженером інституту Володимиром Стрекаловим, який продемонстрував їм два потужні растрові електронні мікроскопи, що дозволяють роздивлятися бактерії, віруси, що мають розміри мільярдних часток метру, та мікроскопічні гриби.  Він пояснив принципи роботи мікроскопу та показав, як під мікроскопом виглядають клітини бактерій, з якими працюють науковці.

Старший науковий співробітник лабораторії вірусології, кандидат біологічних наук Станіслав Дерев’янко ознайомив екскурсантів з роботою кабінетів лабораторії вірусології, показав їм обладнання та розповів про  основи роботи  з вірусами наголосивши, що в інституті працюють лише з вірусами рослин і тварин, тобто тими, що мають значення для сільського господарства, тому екскурсія була безпечною для відвідувачів. Попередньо вихованці гуртка пройшли інструктаж із техніки безпеки та вжили необхідних заходів.

Юні біологи дізналися про вплив мікроорганізмів на сільське господарство України, адже вони здатні не тільки значно підвищити врожайність культур, а й зашкодити рослинам. В інституті мікробіології створено так звані «мікробні добрива», що не шкодять ґрунту, на відміну від мінеральних, та вакцини для сільськогосподарських тварин.

Екскурсія до Інституту сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН України справила велике враження на гуртківців та поглибила їх знання з предмету.

Адміністрація та співробітники інституту запропонували талановитій молоді після закінчення вишів продовжити навчання в інституті, займаючись вивченням економічно важливих мікроорганізмів, зробити свій внесок у розвиток сільського господарства України.

Фотогалерея

foto
У РАЗІ НАДЗВИЧАЙНОЇ СИТУАЦІЇ АБО ВІЙНИ
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН